søndag 31. mai 2015

Verkstedsoppholdet gaar mot slutten

Ja, heldigvis er det snart hjemreise.  Vaarpussen for oss er litt mer enn et par dager i slipp i baathavna.  Men det begynner aa gaa seg til.

Jeg satt og surfa litt i gaar og fant da denne lille snutten fra NRK, jeg er veldig interressert i norsk sjoefartshistorie - som jo er historie, da det knapt finnes norske sjoefolk igjen etter at naeringen har blitt rasert av norske myndigheter.

England, Danmark og Sverige har jo fremdeles sjoefolk, men det er paa grunn av nettoloennsordninger for alle sine sjoefolk, ikke som i Norge der rederiene avspises med nettoloenn for et par kadetter.

Selv om jeg ikke er vaskeekte sjoemann, men en saakalt doodlebugger (Personer involvert i leting etter olje og gass) kommer jeg under lovverket til sjoefolk, og kan deretter se frem til en minimal pensjon i sammenligning med det f.eks dere som jobber paa Hydro Husnes.  Saa aa tro at sjoefolk har det lett og godt betalt, er meget langt fra sanneheten.

Men skal bli et par avslappende dager hjemme naa med fisking og baatturer foer turen gaar sydover til Jomtien og Mae Poen i smilets hjemland

Men til linken

http://www.nrk.no/nordland/se-unikt-opptak-fra-hurtigrutens-historie-1.12373534

Filmen av DS Lofotens jomfrutur i 1932 var i ferd med å støve ned på et loft i Stokmarknes. Men så ble den funnet.
Fra DS Lofoten sin jomfrutur i 1932. Også bilder fra første anløpet i Bodø.
Materialet er sannsynligvis laget av Hans Berge, får NRK opplyst fra Nasjonalbiblioteket. Stillbildet er fra Sogn og Fjordanes Fylkesarkiv.

Vi blogges


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...