tirsdag 12. mai 2015

Valg av motorolje

Det å velge riktig motorolje er vel så mye religion som vitenskap. Det er ikke stor forskjell på bilmotorer og båtmotorer hva olje angår (men det er forskjell på diesel og bensin!), bortsett fra at man ofte ønsker å ta vare på båtmotorer i lengre tid enn bilmotorer (særlig innenbordsmotorer - det er mye jobb å bytte en innenbordsmotor, og båter varer generelt sett mye lengre enn biler).

Generelt sett, det er nøyere å få god kvalitet på motoroljen til nye motorer enn til eldre motorer. Merke på motoroljen har ikke så mye å si - det er spesifikasjonene som er viktig. Så lenge spesifikasjonene følges, så skal det være greit å kjøpe billig motorolje f.eks. fra Biltema.

Men som mange hevder, de faa kronene i forskjell mellom en merke olje og en billig olje, kan bli store penger hvis det ender opp med motorhavari.  Allikevel sverger mange til billigolje, og hevder de har brukt dette i mange aar uten problmer

Selv om man kanskje ikke skulle tro det, er ikke oljen holdbar i mange år. Det er derfor ikke noen god idé å kjøpe en stor dunk med olje - og dersom man finner olje som er flere år gammel bør man ikke bruke det på en ny, kostbar eller uerstattelig motor.

Syntetisk olje sies å ha en viss rensende effekt, de kan løse opp koksavleiringer i motoren. Det er mange som hevder at motoren har begynt å lekke olje etter at de skiftet fra mineralolje til syntetisk olje.

Jeg bruker olje fra Mekk paa min motor, Carlube 15W-40 som holder alle spesifikasjonene, den var paa tilbud her for 249,- for en 4 liters dunk, saa det var ikke saa galt syntes jeg. Jeg skifter hver 175 timer.  Saa da burde det holde, jeg bruker baaten saa mye allikevel at det blir kanskje 2 ganger i aaret.   Det hevdes faktisk ogsaa at det er Carlube som produserer oljen til Biltema.

Hvilken motorolje bruker du ?
 
pollcode.com free polls
Vi blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...