tirsdag 19. mai 2015

Dele/kopiere ruter fra Navionic’s app

 

Gaa til routes archive, du faar da op pen liste med ruter du har lagret.

Klikk paa hoeyre pilen ved siden nav ruten, du kommer da til sharing, og velg hva du vil share med. Jeg brukte email og fikk da opp gmail appen med ruten som attachment I Google KMZ.format.

PS – du behoever ikke sende mailen. Men du maa internet tilkoblet for at sharing skal virke.

Koble telefonen din til PC, og gaa til telefonens navionics folder, klikk data og deter kmz og du vil faa opp liste med rutene du har lagret der.

clip_image002

Kopiere f.eks Bekkjarvik.kmz fra telefonen til en folder paa din maskin, du kan naa eventuelt klikke filen og faa den opp I Google Earth, eller du kan omforme den til formatet som brukes av din kartplotter. Et felles format som brukes er .gpx

 clip_image004

Gaa til foelgende WEB side (Noen convertere virker, andre ikke) bare soek paa convert .kmz til .gpx til du finner en som virker med din plotter.

http://www.gpsies.com/convert.do

clip_image006 

Velg filen, og velg Waypont, klikk convert, og lagre deretter filen. Du kan naa kopiere den over til minnekortet du har I plotteren. Kopier til root folderen, ikke lag ny folder, bare direkte inn paa kortet.

For aa importere denne gpx rute filen til Lowrance eller Simrad plotter :

1. Sett minnekortet inn i plotteren.

2. Slå på plotter hvis den ikke allerede er på ( den trenger ikke å bli slått av for å fjerne eller sette inn et minnekort ) .

3. Klikk på "Side" -knappen for å gå til valg av ulike skjermer for plotter . Fra de ulike skjermene stop på " veipunkter, ruter og stier ", velg deretter " filer"

4. På Files skjermen velger du minnekortet som har ruter (i min HDS8 jeg satte ruten minnekortet i riktig minnekortspor og bruke venstre minnekortsporet for diagrammet SD -kortet . ) . Klikk "enter" og du vil se en liste over GPX -filer som du har lagt inn paa minnekortet.

5. bruk pilene for aa navigere deg nedover til den ruten du vil importeret. Naar den er avmerket click Enter igjen og en ny sub-meny kommer, click paa Import og Yes.

Voila, gjenta dette for flere ruter og du har hele biblioteket inne J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...