søndag 28. desember 2014

Ankring – med daumann

Det er vel mange som bare ankrer opp i uthavn og hiver dregger uti og fester baulina i svaberget, her er en litt tryggere maate aa ankre opp paa

Det anbefales daumann ogsaa hvis du bruker kjetting, da den vil dra baaten den noedvendige distansen ut fra land.

Det er et par andre fordeler med daumann for oss som ikke bruker kjetting og det er at trekkpunktet for ankeret flyttes nærmere bunnen og det andre er at tauet kommer seg raskere ned under overflaten og dermed er muligheten for at noen forbipasserende kjører den inn i propellen mindre , den fungerer også som en rykkutjevner

Daumann fester du enkelt med en karabin krok eller en sjakkel paa ankertauet og slepper den ut en 3-4-5 meter eller lenger etter behov med et ekstra tau.  En vekt paa 3-5 kilo passer ypperlig.

 

image

Poenget er at daumannen skal trekke båten din så langt ut fra svaberget som du ønsker. Poenget mitt over er at daumannen ikke skal være det eneste som holder båten din borte fra svaberget. Jeg strammer alltid inn dreggtauet nok til at båten (uten daumannen) aldri vil dunke i svaberget. Daumannen er kun til for å trekke båten litt ekstra vekk fra land.

Daumann skal fortrinnsvis henge fritt i vannet. Den fjærer ikke like fint hvis den ligger på bunnen. Du får mest effekt ut av den hvis den ligger midt mellom båten og dreggen hvis det er dypt nok til at den fortsatt henger over bunnen der. Kommer an på bunnforhold og vinkel på tauet. Langt dreggtau med daumann midt på gir best effekt.

Vi blogges

Anchors graphics

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...