torsdag 25. desember 2014

Å være klar for sjøen er å være klar i hodet

Klar for sjøen er et felles krafttak for sjøsikkerhet som alle organisasjoner og etater med oppgaver og interesser for fritidsbåtlivets sikkerhet er med på.

Klar for sjøen-kampanje.

I Norge elsker vi å være ved og på sjøen om sommeren. De deilige, lange og lyse sommerdagene som byr på ubekymrede stunder sammen med venner og familie. For å bevare denne idyllen mener vi det er viktig å ta hensyn til risikofaktorer på sjøen. Derfor setter Sarpsborg også i år fokus på edru båtføring gjennom Klar for sjøen-kampanjen.

Noe å tenke på -

Den største sikkerhetsrisikoen på sjøen er fall i vannet. Da forvandles alkoholen fra å være en hyggelig drikk til din aller verste fiende. Selv med lav promille blir kroppens varmereguleringsfunksjoner satt ut av spill. Dette vil halvere overlevelsestiden i vann.

Vent med festen til du er fortøyd og fornøyd. Alkoholpåvirkning senker finmotorikken, observasjonsevnen, balansen og nesten alle de andre evnene man trenger for å legge fint til kai.

 

Kampanjepartnere

Alle sentrale aktører blant de som arbeider med sikkerhet på sjøen, både interesseorganisasjoner, båtbransjen, offentlige myndigheter og redningsorganisasjoner er kampanjepartnere og bidrar aktivt i planlegging, gjennomføring og evaluering av Klar for sjøen.

Me blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...