lørdag 11. juli 2015

Traadloes doedmannsknapp

Det startet som en god tanke i en studentbedrift. Nå er den satt i produksjon, den trådløse dødmansknappen som utløser seg selv når føreren faller i vannet.

ARMBÅND: Skipperen bærer armbånd som er samkjørt med den fastmonterte enheten på konsollen. Foto: Amund Rich. Løken.

Moderne trådløs teknologi
-Det er gjort bruk av moderne trådløs teknologi og avanserte norskutviklede trådløse mikrokontrollere fra Texas Instruments, sier daglig leder Christian Frost Røine til Båtmagasinet.  De fikk med seg Niclas Norin på softwaresiden og Kristian Kløften på design og som bindeledd til Eker Design. Bård Ekers team fikk tidlig sans for produktet og ble både sparringpartnere, designere og har bidratt til å få produktet i serieproduksjon. På investorsiden fikk de med seg Block Wathne-veteranen Lars Nilsen.
Et lite armbånd
Det trådløse systemet består av to enheter, én som skal monteres fast i konsollen på båten sammen med en antenne. Den andre delen er en bitteliten, 10 grams MOB-enhet (mann over bord). Den er så liten at den av praktiske grunner er plassert i et armbånd.
Det er først når enheten kommer i kontakt med vann at den aktiverer MOB-modus og stopper motoren etter bare ett sekund. 6 sekunder senere aktiveres en automatisk overstyringsmodus. Nå kan passasjerer aktivt starte motoren igjen. Dermed kan personen i vannet reddes opp igjen.
God ide, synest jeg

Vi blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...