mandag 23. november 2015

Tips for å unngå sjøsyke i en liten båt

.

hvordan å unngå sjøsyke på en liten båt

Frisk luft

Frisk luft, kom deg opp på dekk, det kan hjelpe mye mot sjøsyke. Legg deg ned, hvis mulig,  lukk øynene og lytt til musikk på dekk. Det du ønsker er  å få tankene bort fra å være syk og la musikken roe deg ned. Siden angst bidrar til sjøsyke, er det mer sannsynlig å bli syk hvis du går om bord og forventer å føle deg syk.Planlegg fremover for å redusere stress, ombordstigning, og ta turen i trygghet og med optimisme!

Hold horisonten i sikte

Prøv å holde blikket på horisonten, hold den i blikket, men ikke stirr på den. Ettersom kroppen justerer seg til de nye bevegelsene, brukes horisonten som et referansepunkt.  Dette vil ofte hjelpe til å bli kvitt hele greien

Hvis du ikke kan se på horisonten, hold øynene lukket. Dette vil redusere de motstridende signalene mellom øynene og indre øret.

Ikke bruk kikkerter, kameraer, eller sett deg til å lese for en lengre tidsperiode

Unngå å stirre på ting som hjernen vanligvis ville vurdere til å være stabile, dette vil bare gjøre symptomene verre.

Pass på hva du spiser

Før du reiser avgårde, hold deg til matvarer som du vet kroppen din kan håndtere. Unngå alt altfor krydret, sur eller fet mat og prøv å ikke overspise eller overdrive det på alkohol før du går ombord i båten. Spis lettere måltider og legg peppermynte og ingefær til kostholdet, de er naturlige virkemidler for å bidra til å redusere risikoen for sjøsyke.

Hold deg ute av direkte sol

Du bør unngå  overoppheting, så hold deg vekk fra direkte sollys, og drikk en slurk vann for å unngå dehydrering. Dehydrering  kan føre til symptomer på sjøsyke

Unngå sterke lukter

Hvis du tilfeldigvis er i nærheten av en gjest som har brukt litt for mye parfyme, eller i nærheten av eksosen fra motoren, flyutt deg slik at du unngår alle sterke luktene som kan gjøre kvalmen verre. Dette er tilbake til punkt 1,  frisk luft kan bidra til å unngå sjøsyke.

Ta medisin

Gå på apoteket og spør hvilken medisin de anbefaler for å hjelpe deg med å håndtere sjøsyke. Dramamine og Bonine er de vanligste legemidlene.  Ta medisinen tidlig nok før turen, mange medisiner skal tas opptil 24 T før.  Medisinen er mye mer effektiv hvis den allerede er i blodet ditt.

PSI band

Dette er justerbare armbånd som bruker akupressur for å lindre symptomene på kvalme og oppkast. Mens noen sverger til dem,  hevder andre at de ikke fungerer like godt. Finn ut hva som fungerer best for kroppen din, og vær forberedt på å prøve ut flere av  disse rådene.

Sjøsykeplaster

Plasteret forebygger kvalme og oppkast fra reisesyke med minimale bivirkninger, men ofte vil du trenge en resept.Den bare klistrer du bak øret, og den vil vare i opptil tre dager. Som med alle medisiner, foreslår vi at du snakker med legen din først.

Hva skjer hvis du blir sjøsyk?

Ikke vær flau, du er ikke den første, og du vil ikke være den siste!

Hvis du føler at du er i ferd til å bli syk, finn nærmeste søppelbøtta eller spør  et medlem av mannskapet hvor du skal gå. Ikke prøv å holde det inne, det vil det bare forlenge det uunngåelige. Vanligvis tar det noen timer, noen ganger en dag eller to, men nesten alle får til slutt sjøbein.  Og mange blir da kvitt det for alltid. 

 

God tur

Vi blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...