onsdag 25. november 2015

Temperatur maaler paa Yanmar

Mangen  (Stort sett de fleste) Yanmar motorer er ikke levert med temperatur maaler, isteden er de levert med en varsel lampe og alarm.  Men det er ganske enkelt aa installere en temperaturmaaler istedenfor. Her har du fremgangsmaaten

Hvis du ønsker å legge til en temperaturmåler til din Yanmar dieselmotor , kan du bruke termistoren som allerede er på plass i motoren. I Yanmar diesel , der termistoren som utløser varsellampe - den Yanmar bruker tilkoblet til en varsellampe , istedenfor en måler.. Dennee termistoren maaler motorens temperatur og utløser varsellampen ved 90 grader Celcius .

Image result for temperature gauge

Du trenger:

hullsag,Boremaskin, Skrujern, Wire crimper

 

Klargjoering:


lag en mal og tegn omrisset av måleren der du vil ha maaleren på dashbordet.  Velg en hullsag av denne størrelsen og installer hullsagwn i en drill.


Inspiser under-dash-området for å sikre at det stedet du velger for temperaturmåleren er tilstrekkelig. Re-rute eller omplassere  ledninger eller slanger i området slik at naar du skal bore hull for måleren, slepper du aa skjære gjennom essensielle ledninger eller slanger.


Sentrer hullsagen i oppsporingen fra målerens mal. Skjær hull i dashbordet.


Kabling


Fjern skruen fra en strømkontakten i naerhetenav måleren, med en skrutrekker. Sett i skruen gjennom ringen paa terminal til den røde tråden til temperaturmåleren. Træ skruen tilbake i strømkontakten av den tilstøtende måleren og stramme skruen.


Fjern en skrue fra en jordet kontakt under dashbordet. Sett inn skruen gjennom ringen på temperaturmålerens sorte jordledning. Skru inn igjen skruen - sammen med den vedlagte jordledning - til en jordet kontakt..


Koble den blå-og-hvit termistor ledningen fra motortemperatur varsellys. Trekk ledningen opp gjennom hullet forberedt for temperaturmåleren. Crimp en ring terminal på den blå-og-hvit ledningen, ved hjelp av en wire crimper. Fjern skruen fra "S" terminalen på temperaturmåleren. Sett inn skruen gjennom den blå-og-hvit ledningens ring terminal og fest skruen i målerens  "S" terminal.


Sett temperaturen måleren inn i hullet forberedt for den. Bruk skruene som følger med måleren for å feste den til dashbordet. Trykk pynteringen på plass rundt ansiktet av måleren.


Hint Den normale driftstemperatur for en Yanmar diesel bør ligge i området mellom 65 og 85 grader Celciust.


Hvis du lar de andre ledningene vaere paa plass på motortemperaturens varsellys, vil varsellampen advare deg om høyt eller lavt oljetrykk.


Koble den negative kabelen fra batteriet før det utføres vedlikeholdsarbeid på båtmotor for å unngå elektrisk støt eller utilsiktet start .


Fjerne mutteren fra den negative terminalen , ved hjelp av en 5 /16- inch box fastnøkkel . Løft kabelen fra batteriet , flytt den utenfor batteriboksen og lukk lokket på batterikassen . Etter at arbeidet er fullført , kobler den negative batterikabelen .


Les mer: http://www.ehow.com/how_10061882_add-water-temp-gauge-yanmar-diesel.html


 


Vi blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...