søndag 18. januar 2015

Bunnstoff – vaarpuss

Det er lite forskjell mellom dyrt og billig selvpolerende bunnstoff. Dette kommer frem i en stor test bladet Båtliv har gjort.

image

 

SLIK ER TESTEN UTFØRT

Alle båtene sto innendørs når jobben ble gjort, og bunnstoffet hadde stått inne i rundt 18 grader når det ble påført båtene.
Alle produktene ble testet påført med både skumrulle.
Allround (lang bust) og superglatt rulle (kort bust.)

De forskjellige produktene ble påført tre forskjellige båter en Stingray RIB 750, Karnic 23 WA, Morgan 5250.
Dette er ingen vitenskapelig test, men en brukstest, og må leses deretter.

Bunnstofftesten ble gjennomført i et samarbeid mellom Vollen Slipp og Båtliv i sesongen 2009.

Med vaaren rett foran oss er båtfolket på vei ut av hiene sine mange steder i Norge.Og da er det for vaarpuss

Best av alle bunnstoffene er Jotun, tett fulgt av Hempel Glide og Hempel Mille når motstandskraft, pris og dekkevne er tatt med i vurderingen.

- Dette er en brukstest, hvor resultatene gir oss en indikasjon på hva som er bra og mindre bra, sier testansvarlig, redaksjonssjef i Båtliv, Frode Pedersen.

Tre forskjellige båter ble brukt noe forskjellig igjennom hele fjorårssesongen. De beveget seg rundt i Oslofjorden og helt sør til Göteborg i løpet av sesongen. Alle tre ble satt ut i april, og tatt på land i midten av oktober.

 

Kannetest

I tillegg ble det gjennomført en såkalt kannetest. Kannene, smurt inn med forskjellige typer bunnstoff sto likt montert. De var nesten hele tiden i bevegelse, og plassert slik at de ble liggende i meget urolig sjø på utsiden av et bryggeanlegg som daglig ble utsatt for bølgene fra både kommersiell og privat båttrafikk

- Det som er viktig å merke seg er at de som ble regnet som testens billigste bunnstoff fra Biltema og Seajet, her avslører seg som direkte dårlige. De har ingen motstandskraft mot groing så lenge de ligger i ro. Best ut her kommer også Jotun, sier Pedersen.

 

Me blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...