torsdag 1. januar 2015

Båtførerprøven

 

Alle født 1.1.1980 eller senere, som skal føre en fritidsbåt med skroglengde over 8 meter eller som har mer enn 25 hk, må etter 1. mai 2010 ha båtførerbevis. Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset vil først kunne utstedes ved fylte 16 år. Båtførerbeviset gjelder for førere av båter med skroglengde inntil 15 meter. Det er ingen maksimums- begrensninger når det gjelder motorstørrelse eller hastighet.
Gjennom Båtførerprøven får du blant annet en innføring i navigasjon og bruk av navigasjonsinstrumenter. Du lærer om lanterner, nødsignal og sjøens trafikkregler. Videre får du en innføring i sjømannskap, sikker bruk av båt og håndtering av nødsituasjoner.

Båtførerkurs
Det blir arrangert kurs over hele landet av båtforeninger, båtskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, studieorganisasjoner etc. Kurset har hovedvekt på emnene sjømannskap, navigasjon, lover og regler, og blir avsluttet med en skriftlig eksamen. Det er ikke påkrevd å ta kurs før man tar eksamen.
Båtførerbeviset utstedes hos Norsk test as og vil være i bankkort-format med bilde.  Dersom du mister det gamle beviset, kan du ta kontakt med Norsk test as på tlf: 78 97 35 00 for å få utstedt duplikat. Båtførerkurs må ledes av en person med nautisk kompetanse og erfaring i bruk av fritidsbåt, og sensor skal være godkjent av Sjøfartsdirektoratet.
Mer informasjon om dette temaet på direktoratets nettside www.sjofartsdir.no  - eller via denne direktelinken

Vi blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...