onsdag 25. mars 2015

Fritidsfiske som skolefag ?

Kjenner du minstemålet for torsk? Eller hvilke arter som er totalfredet? Regelverket for fritidsfisket blir stadig mer omfattende, men det er langt fra alle som kjenner reglene. Vi bør tenke nytt for å øke kunnskapsnivået; både hos de som alt fisker og kommende fritidsfiskere.

Mangelfull kunnskap
Mange barn som begynner å fiske lærer om fiskeartene og fiskemetodene av sine foreldre. Men hvordan er det med reguleringer som minstemål, fredningstider og fredete arter? Kjenner du for eksempel minstemålet på torsk der du bor? Visste du at kveiten er totalfredet om vinteren sør for 62 grader nord?

En undersøkelse som Havforskningsinstituttet utførte langs Sørlandskysten i 2012 viste at bare en tredjedel av de som fisker i sjøen kjenner minstemålet for torsk. Dette er overraskende med tanke på at torsk er den mest populære arten i fritidsfisket. For å øke kunnskapsnivået, gir Fiskeridirektoratet ut en årlig oppdatert versjon av informasjonsheftet Kysten er din for fritidsfiskere. Heftet inneholder reglene for fiske i sjø, og direktoratet har også utviklet en app med samme formål.

Jeg sier at dette er en god ide, la dem i tillegg faa en dag paa sjoeen med innlagt skolemesterskap i fisking, saa kan dette tenne interressen for mange

Les hele artikkelen her

http://innsikt.bt.no/fritidsfiske-som-skolefag/

Vi blogges

Image result for animated gif fishing school

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...