tirsdag 10. mars 2015

Flere smaatips

Når man har vann i kjølesvinet er det vanskelig noen ganger å vite om det er saltvann, ferskvann eller lekkasje fra kjøleveske. Et tips for å sjekke dette er å suge opp litt vann, helle det over i et gjennomsiktig vannglass og så helle oppi en skvett med vanlig flytende grønnsåpe.Da kan resultatet bli slik:

image

vanntest.jpg

Glasset til venstre er vanlig saltvann med grønnsåpe. Det midterste er kjøleveske (Volvo grønn) med grønnsåpe. Til høyre er vanlig ferskvann med grønnsåpe.   Det er kjekt å vite hva man faktisk har av lekkasje slik at det bøir lettere å begynne med målrettet lekkasjesøk!

Dårlig sikt ut av vinduene når det regner? Kjøp vox beregnet for glass på bensinstasjonen og poler rutene. Går sikkert fint med vanlig voks også. Vann/regn preller av som på gåsa og vindusviskerne går mye lettere. Må repeteres jevnlig.  Trikset med Zalo har jeg nevnt tidligere

Finner ikke trakta og må fylle på tanken eller noe. Kapp bunnen av brusflaske og du har en trakt.

Er du usikker på om dekkspunsa til diesel/vann fortsatt tetter 100%? Smør gjengene med vaselin. Tilsvarende kan du smøre gjengene på lokket til sjøvannsfilteret

Trøbbel med å lufte dieselmotoren? Monter en belgpumpe tilsvarende som du har på bensinslangen til påhengsen. Monter den rett etter dieseltanken. Når du bytter filter kan du skru filteret til så det nesten er tett, evt bruke lufteskruen. Pump til du hører at det ikke freser i luft lengre, skru filteret helt til.

Redusere søl ved skifte av oljefilter/dieselfilter. Tre en pose utenpå før du skrur av (om mulig) og fang opp mest mulig av sølet vha posen.

Plaget med groe på aksel og propell (saktegående båt), smør på vannfast grease.

Ha alltid et par skolisser liggende i båten. Ryker viftereima mens du er midt utpå så knyt skolissa rundt veivhjulet og vannpumpe (altså ikke rundt dynamo) og du kommer deg "hjem" for egen maskin.

Funka ikke vaselinolje paa de graa kalesjevinduene dine, proev foelgende isteden.  Plastvinduene i kalesjen begynte i sommer så smått å bli melkehvite, men ble nesten som nye etter en omgang med fille og lampeolje.Og et tredje tips er   Har reddet slike kalsejer flere ganger med vaselin. Smør inn et tykt lag på begge sider, la stå noen minutter, og tørk av. Poler med tørkepapir. Blir nesten som nytt.

Og det var dagens tipsrund

Vi blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...