onsdag 14. oktober 2015

Vinduer som lekker i båten ?

 

image

 

Steng vannet ute

Før eller siden gir vinduspakningene etter, og sjøsprut og regndråper lurer seg inn i båten. Irritasjonen stiger med hver dråpe som kommer inn. Går du riktig frem, er løsningen enkel. Moderne fugemasse er nøkkelordet.

 

Vinduer i mange eldre båter er montert i elokserte aluminiumsrammer med en neoprenpakning mellom glasset og rammen. Pakningen i vinduer med rette hjørner, er limt i skjøtene. Etter 10-15 år vil denne pakningen bli stivere, og limet sprekker opp.

Med årene legger det seg også skitt og grønske mellom pakningen og ruten. Dermed ligger ikke pakningen lenger inntil glasset, og lekkasjen er et faktum.

En første nødhjelp kan være å presse egnet vinduslim (fugemasse) inn i skjøtene, men resultatet blir sjelden vellykket fordi man ikke kommer til og får rengjort godt nok til at limet hefter skikkelig. Forsøker man å løsne aluminiumsrammene for rengjøre pakningen, vil man ofte oppleve at skruene er oksidert fast i aluminiumen som følge av lekkasjen, og at skruen knekker ved hodet.

Med moderne lim- og fugemasser finnes det imidlertid lettvinte løsninger. Hallgeir Skorpen på Westplast AS har gitt oss en oppskrift på hvordan man kan tette vinduslekkasjen.

Les fulle artikkelen under

http://www.batmagasinet.no/bladarkivet/reparasjon-av-lekkende-vinduer

 

Vi blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...