torsdag 8. oktober 2015

Forbud mot aa gjoere bunnsmoeringen selv ?

Bunnstoff’s produktregelverk vil endre seg vesentlig i loepet av de neste årene

Det kan foere til enda daarligere produkter, eller at man maa faa bunnsmoeringen utfoert paa godkjent marina.

 

Unnlate å bruke bunnstoff, og dette er det uunngåelige resultatet

Unnlate å bruke bunnstoff, og dette er det uunngåelige resultatet

Reguleringer som bestått eller ikke bestått DIY regelverk for bunnstoff,  og malingsprodukter for det europeiske markedet vil endre seg vesentlig de neste tre til fem årene.

Den etablerte oppfatningen om at båteiere kan bruke bunnstoffer på en ansvarlig måte, følge etikettens instruksjoner og bruke passende verneutstyr - som hansker - blir utfordret, og produsentene trenger bevis som støtter denne posisjonen.

Implikasjonene for båteiere er betydelige, med potensielle begrensninger av påfoering av  bunnstoff kun for profesjonnelle,  og reviderte produkter til DIY sektoren som derved begrenser produktets ytelse eller levetid. Dette vil øke kostnadene til båteieren , og potensielt true europeiske med en økning i translokasjon av invaderende arter på grunn av mangel på effektiv begroings kontroll.

Det kan bety at prøvd-og-testet biocid bunnstoff ikke blir omregistrert. Vi kommer til et punkt der hver av de aktive ingrediensene vi bruker vil  eller ikke vil bli godkjent for bruk i våre produkter.

Aktsomhetsplikt

I løpet av årene har vi sett en stadig mer konservativ tilnærming til risikovurderinger der det er usikkerhet på data om den faktiske effekten på miljøet eller enkeltpersoner som bruker produktet.

Dette er en veldig fornuftig tilnærming: malingsprodusenter og myndigheter har både en plikt til omsorg, en en plikt til å beskytte de som bruker bunnstoffer, samt miljø, men nylig har det blitt så konservativt at forutsetningene innenfor risikovurdering ikke kan gjenspeile faktiske praksis.

For eksempel, er det forventet at enkeltpersoner ikke vil ta vare på seg selv.

«Vi tror at bunnstoffer har blitt brukt trygt og effektivt av erfarne båteiere i mange år."

Gareth sa  at slaget for å vise at regulatorer kan stole DIY brukere har "til en viss grad allerede blitt tapt",  som dette er 'mening, ikke fakta ".

Read more at http://www.pbo.co.uk/news/the-future-of-diy-antifouling-its-apparently-in-your-gloves-24077#eQurPbvdmp91vFHm.99

Ny oppdatert artikkel 10/9/2015

http://www.pbo.co.uk/news/diy-use-of-antifouling-paints-more-surveys-launched-24110

Vi blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...