onsdag 12. august 2015

Bedre AIS dekning

image

Kystverket har skiftet ut halvparten av AIS basestasjonene i nettverket «AIS Norge», som strekker seg fra svenskegrensen til Kirkenes.

Utbedringen gir enda bedre dekning av skipstrafikken langs kysten, melder Kystverket på sine egne hjemmesider.

− Vi har skiftet ut basestasjoner helt opp til Trondheim og i høst er det basestasjonene i Nord-Norge som står for tur, opplyser prosjektleder Harald Åsheim i Kystverket.

Fornyingsarbeidet startet opp i februar og skal fullføres innen 2016. I tillegg til utbytting av gamle AIS basestasjoner er det etablert nye i Sognefjorden og Geirangerfjorden. Det skal også etableres en ny AIS basestasjon på Svalbard

De nye generasjonen AIS basestasjoner er basert på moderne AIS teknologi som gir bedre og mer robust dekning av skipsfarten.

− Vi ser at rekkevidden på de nye stasjonene er mye bedre. Antallet skip som fanges opp har på noen steder økt med mer enn 20 prosent, kanskje over 30 prosent, sier Åsheim.

Oppgraderingen av AIS nettverket har også gitt en betydelig forbedring i dekningsområdet for AIS i Nordsjøen.

− Tidligere har det vært et gap mellom landbaserte basestasjoner og basestasjoner som er plassert på offshoreinstallasjoner i Nordsjøen. Siden de nye basestasjonene gir enda bedre dekning har vi klart å tette dette gapet de fleste steder, slik at vi nå kan følge skip hele veien fra kai til plattform og tilbake, opplyser Åsheim.

AIS nettverket «AIS Norge» ble etablert i 2005, og består av rundt 50 basestasjoner. Disse mottar automatisk sanntidsinformasjon om alle skip over 300 bruttotonn, deriblant fartøyets posisjon, kurs, fart og identitet.

AIS gir et oppdatert situasjonsbilde om skipstrafikken som til en hver tid seiler langs kysten. 

 

Vi blogges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...